Syrenka należy do serii Legendy i baśnie polskie , która przybliża najmłodszym najbardziej znane polskie legendy. Atutem nagrania jest prosty język i atrakcyjna interpretacja aktorska. Różnorodność podkładów muzycznych oraz ciekawe efekty dźwiękowe pozwalają dzieciom przenieść się w baśniowy świat, do którego powracać będą z wielką przyjemnością.
Pan Twardowski należy do serii Legendy i baśnie polskie , która przybliża najmłodszym najbardziej znane polskie legendy. Atutem nagrania jest prosty język i atrakcyjna interpretacja aktorska. Różnorodność podkładów muzycznych oraz ciekawe efekty dźwiękowe pozwalają dzieciom przenieść się w baśniowy świat, do którego powracać będą z wielką przyjemnością.
Kwiat paproci należy do serii Legendy i baśnie polskie , która przybliża najmłodszym najbardziej znane polskie legendy. Atutem nagrania jest prosty język i atrakcyjna interpretacja aktorska. Różnorodność podkładów muzycznych oraz ciekawe efekty dźwiękowe pozwalają dzieciom przenieść się w baśniowy świat, do którego powracać będą z wielką przyjemnością.
Smok wawelski należy do serii Legendy i baśnie polskie , która przybliża najmłodszym najbardziej znane polskie legendy. Atutem nagrania jest prosty język i atrakcyjna interpretacja aktorska. Różnorodność podkładów muzycznych oraz ciekawe efekty dźwiękowe pozwalają dzieciom przenieść się w baśniowy świat, do którego powracać będą z wielką przyjemnością.
Zaczarowane pantofelki należy do serii Legendy i baśnie polskie , która przybliża najmłodszym najbardziej znane polskie legendy. Atutem nagrania jest prosty język i atrakcyjna interpretacja aktorska. Różnorodność podkładów muzycznych oraz ciekawe efekty dźwiękowe pozwalają dzieciom przenieść się w baśniowy świat, do którego powracać będą z wielką przyjemnością.
Legenda o Wandzie przybliża najmłodszym jedną z najbardziej znanych polskich baśni. Atutem nagrania jest prosty język i atrakcyjna interpretacja aktorska. Różnorodność podkładów muzycznych oraz ciekawe efekty dźwiękowe pozwalają dzieciom przenieść się w baśniowy świat, do którego powracać będą z wielką przyjemnością.
Babki i prababki nasze, rozporządzając liczną służbą i obszernymi piwnicami, miały różne sekrety przyrządzania wybornych domowych wódek, nalewek i likierów. Owe sekrety i przepisy przechodziły w rodzinie z pokolenia na pokolenie, nieraz zazdrośnie strzeżone i przekazywane dopiero w testamencie jakiejś ukochanej wnuczce, lub siostrzenicy. Wiem, na przykład, o pewnym przepisie krupniku litewskiego, który...
Mistrzowska biografia Sary Gristwood przedstawia angielską królową przez pryzmat relacji łączących ją z Robertem Dudleyem - osobistym doradcą, nieoficjalnym mężem i dowódcą armii, sprawiając tym samym, że nie mamy do czynienia z tradycyjną, linearną biografią. Atrakcyjność książki wzmacnia gorący temat - romans (?) łączący królową z hrabią Leicester, tak doskonale znany, a jednocześnie wzbudzający...
Jaja są nietylko jednym z najpożywniejszych i najzdrowszych artykułów spożywczych - są również jednym najbardziej niezbędnym, najbardziej rozpowszechnionych. Najłatwiejsze do przyrządzenia, są jednocześnie podstawowym materjałem kuchni wymyślnej i wykwintnej. Jaja są codziennem pożywieniem kilkumiesięcznego dziecka i zgrzybiałego starca. Zjada je codziennie rano i wieczorem pracownica igły, sklepowa...
Zwierzyna. Sposoby przyrządzania. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety. „Zwierzyna - przeważnie przedmiot zbytku w mieście - w niektórych miejscowościach, oddalonych od kolei i większych osiedli, stanowi najczęściej jadany produkt mięsny. Latem - kaczki dzikie, zimą - zające stanowią podstawę jadłospisów na Kresach wschodnich i nieraz w kłopot wprawiają gospodynie...